Helsinki Smart Region –  Älykäs Uusimaa

Uusimaa on alue, jossa kaikki toimii. Sekä metropolialueen älykaupungeissa, että myös niiden välisellä maaseudulla. Meidän äärimmäiset luonnonolosuhteemme takaavat sen, että se mikä toimii täällä, toimii myös muualla. Siksi Uusimaa onkin erinomainen kokeilualusta uusille sovelluksille ja palveluille.

Me uskomme, että tulevaisuudessa Uusimaa on maailman toimivin älymaakunta.

Uusimaa on Helsingin metropolialue, ja se on luonnollisesti veturi koko maalle. Meillä on siis huomattavan paljon vahvuuksia, joita voimme valita ja vahvistaa niitä. Me keskitymme kuitenkin alueen strategiassa neljään vahvuuteen eli kärkiteemaan: Kaupunkien cleantech, Terveys ja hyvinvointi, Teollisuuden uudistaminen ja Ihmisten kaupunki. Kärkiteemat on kuvattu tarkemmin jokaisen teeman omalla sivulla, jotka löydät ylävalikosta.

Helsinkismart -sivuilla esittelemme alueemme innovaatioita. Ne on jaettu eri teemoihin. Tämä on tehty siksi, että sivulla vierailevan olisi helppo hahmottaa se iso kokonaisuus, jota alueellamme kehitetään. Täällä olevat toimijat etsivät yhteistyökumppaneita tai voivat auttaa pääsemään eteenpäin. Heihin kannattaa ottaa yhteyttä.