Haku

Älykäs Uusimaa

Uusimaa on Suomen taloudellisen kasvun ja kansainvälistymisen veturi. Olemme alue, jossa kaikki toimii.

To content

Helsinki Smart Region

Meillä on digitaalisilta valmiuksiltaan yksi maailman osaavimmista väestöistä sekä kokeiluille avoin hallinto. Uusimaa onkin erinomainen kokeilualusta uusille sovelluksille ja palveluille. Metropolialueen älykaupungeissa sekä niiden välisellä maaseudulla ja pienemmissä kunnissa voi testata samoja ratkaisuja eri olosuhteissa.

Tällä sivustolla esittelemme englanniksi alueemme älykkäitä innovaatioita sekä innovaatioekosysteemimme toimijoita. Näin pyrimme saamaan helposti kansainvälisen yleisön tietoisuuteen Uudenmaan tutkimus- ja innovaatiotyön vahvuudet ja painopisteet. Täällä esitellyt toimijat etsivät yhteistyökumppaneita tai voivat auttaa pääsemään eteenpäin. Heihin kannattaa ottaa yhteyttä. Meille voi myös lähettää juttuideoita ja uutisideoita. Helsinki Smart Region -sivusto on osa Uudenmaan älykkään erikoistumisen strategian viestintää.

Resurssiviisas Uusimaa

Uudenmaan älykkään erikoistumisen strategia vauhdittaa maakunnan kestävää kasvua resurssiviisaasti. Resurssiviisaus tarkoittaa erilaisten resurssien harkittua sekä hyvinvointia ja kestävää kehitystä edistävää käyttöä. Resurssiviisas Uusimaa -brändi kokoaa yhteen vahvuusalueet, joihin Uudenmaan tutkimus- ja innovaatiotyössä panostetaan. Vahvuuksiin keskittymällä tutkimus- ja innovaatiotyöstä saadaan enemmän irti sekä varmistetaan, että Uusimaa on jatkossakin Euroopan johtava innovaatioalue.

Strategiaa ja brändiä tarvitaan EU-rahoituksen suuntaamisessa alueelle sekä Uudenmaan kansainvälisessä hankeyhteistyössä. Älykkään erikoistumisen strategiamme pohjaa paitsi Euroopan unionin strategisiin tavoitteisiin, myös YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. Älykäs erikoistuminen tukee myös maakunnallista Uusimaa-ohjelmaa. Uusimaa-ohjelman kolme strategista painopistettä, Hyvinvoiva ja osaava ihminen, Menestyvä ja vastuullinen bisnes sekä Ilmastoviisas ja monimuotoinen maakunta limittyvät älykkään Uudenmaan kärkiteemoihin:

  • Ilmastoneutraalius
  • Uudistuva teollisuus ja innovatiiviset palvelut
  • Ihmisten kaupunki

Näiden painopistealueiden rajapinnoissa on useampia teemoja yhdistäviä kokonaisuuksia, jotka tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia kehittää uudenlaista tutkimus- ja innovaatiotyötä, samalla tukien toimialoja käynnissä olevassa murroksessa.

Kaikkia strategisia painopistealueita tukee ja yhdistää osaaminen, alueen vahva koulutussektori sekä yhteistyön traditio. Keskeistä on kehittää Uudenmaan alueen innovaatioekosysteemejä sekä syventää kansainvälisiä kumppanuuksia.

Haluatko mukaan?

Ota yhteyttä